Ето няколко съвета, които да ви помогнат да избегнете измами в Alushverish.com и навсякъде другаде в Интернет:

 

 • Общувайте само с хора във вашия район.
  Най-добрият начин да избегнете измамници е да работите на място, с хора, които можете да срещнете лично. Измамниците често ще се свържат с вас от друга държава или някъде далеч, като ви молят да изпратите артикула, който продавате.
 • Не превеждайте средства (Western Union, Money Gram и др.).
  Ако бъдете помолени да превеждате средства, вие говорите с измамник.
 • Пазете се от фалшиви касиерски чекове и парични преводи.
  Измамниците често ще ви изпратят фалшив касиер на стойност над исканата от вас цена. След това измамникът ще ви помоли да им върнете надплащането. Вашата банка може дори да осребри този чек, но когато се установи, че чекът е измамен, вие ще носите отговорност от вашата банка.
 • Не извършвайте плащания с карти за подарък (iStore, Visa и др.).
  Може да имате работа с измамник, ако бъдете помолени да платите с карти за подарък.
 • Пазете се от кражба на самоличност. Не споделяйте личната си информация.
  Кражбата на самоличност е едно от най-бързо развиващите се престъпления в Съединените щати. Не давайте номера на банкови сметки, пароли, моминско име на майката, дата на раждане, място на раждане, номера на кредитни карти, социални осигуровки или друга лична информация.
 • Бъдете внимателни, когато приемате релейни повиквания от хора с увреден слух и говор.
  Релейните повиквания са легитимна услуга за хора с увреждания на слуха и говора. Въпреки това измамниците често използват тази услуга, за да се свържат с вас, преструвайки се на глухи. Не забравяйте да работите на място, с хора, които можете да срещнете лично.
 • Избягвайте доставката и ескроу.
  Измамниците обикновено използват фалшиви онлайн услуги за ескроу.
 • Избягвайте сделки, които са твърде добри, за да бъдат верни.
  Измамниците се опитват често да публикуват фалшиви реклами, продавайки артикули, които са значително по-ниски. Ако видите някоя от тези фалшиви реклами, моля, докладвайте за тях, като щракнете върху „Подаване на сигнал за тази реклама“ в рекламата.

 

Моля, имайте предвид, че Alushverish.com е безплатно достъпна услуга, която помага на купувачите и продавачите (и т.н.) да се намират един друг. Alushverish.com не участва в никакви транзакции и не може да контролира действията на многобройните ни потребители.

 

За допълнителна помощ при използване на Alushverish.com, моля, посетете нашата помощна страница .

Top